Busturi

La Special Alese va puteţi comanda o statuetă în miniatură, personalizată şi confecţionată manual. Fiecare statuetă este sculptată cu multă grijă şi răbdare, iar rezultatul final este un produs unic, ce stârneşte garantat admiraţia şi zâmbetul celor din jur.

Statuetele reprezintă un cadou inedit, amuzant şi adecvat pentru orice ocazie: zile de naştere, aniversări, evenimente speciale.

Realizate după fotografia clientului, statuetele sunt pur caricaturale, artistice, şi nu o copie perfectă a înfăţişării dumneavoastră. Dincolo de anumite detalii care vor asigura o similaritate poză-statuetă de 50-60%, statuetele rămân o exprimare artistică menită să stârnească umorul.

Statuetele sunt realizate din argilă polimerică, un material care are la baza particule de PVC, denumit “argilă” doar pentru că are o textura similară. Deşi conţin la baza o armătură pentru rezistenţă în timp, statuetele sunt obiecte destul de fragile, şi trebuie întreţinute cu mare grijă.

Înălţimea statuetelor variază între 10 şi 15 cm depinzând de produsul final comandat.

Pentru mai multe detalii şi preţuri va invităm să intrați aici.

Întrebări frecvente:

  • Cum se realizează statuetele?

Statuetele sunt modelate manual, cu diferite ustensile pentru modelare, iar întregul proces poate dura între 12 şi 72 ore, în funcţie de complexitate. Fiecare statuetă are la baza o armătură, care îi asigura rezistenţă în timp.

După ce este modelată, statuetă mai primeşte câteva finisări, şi apoi se introduce în cuptor la o temperatura de 110-130 grade timp de 30 aprox. minute, după care se întăreşte şi este deja gata pentru livrare.

  • Ce fotografii sunt necesare pentru realizarea unei statuete?

Fotografiile ideale sunt cele în format jpeg de cel puţin 1 Mb. Pozele trebuie să aibă o luminozitate şi o claritate bună. Ideal ar fi să aveţi două poze: una din faţă şi una din profil. Cu cât poza este mai clară, cu atât similaritatea dintre poză şi statuetă va fi mai mare.

Pozele „AŞA NU” sunt cele care:
- nu surprind clar trăsăturile faciale;
- sunt blurate (sau „mişcate”);
- sunt prea întunecate.

Toate trăsăturile din poză, cum ar fi coafură, expresia fetei, machiajul, ochelarii, accesoriile vor apărea şi la statuetă, astfel că e de preferat să furnizaţi o poză cu aspectul dumneavoastră natural, de zi cu zi, pentru că asemănarea să fie cât mai mare.

  • Cât durează procesul de realizare a unei statuete?

Din momentul primirii pozelor, statueta va fi gata în două, maxim 6 zile, în funcţie de complexitatea şi de gradul de detalii al acesteia.